På dette nettstedet kan du finne informasjon om typisk norske idrettsgrener, som det satses på i både barneidrett, breddeidrett og toppidrett. Nordmenn er kjent for å være et veldig aktivt folk, og aller mest er vel Norge kjent for å være skisportens vugge.

Norges rikdom og der tilhørende tilgang på fritid, samt tilgangen til flott natur, har medført at det anses som helt naturlig at alle driver med en eller annen form for fysisk aktivitet. Det finnes knapt et lokalsamfunn uten en idrettsklubb, og de fleste har et godt utvalg. Utvalget varierer utfra geografi og klima, som i det langstrakte land kan by på mye forskjellig.

Satsning på barn og unges aktivitet er stor, og det finnes som oftest noe for enhver interesse. I tillegg til at barn og unge vokser opp med gym og svømming i skolen, så er det en sosial forventning om at barn også bør ha en fysisk aktivitet i hverdagen, gjerne i tillegg til andre aktiviteter. Ofte driver norske barn tidlig med såkalt allidrett eller barneidrett, hvor de introduseres for mye forskjellig, for så å kunne fortsette med det som interesser dem mest når de blir større.

Mange små-samfunn i utkantstrøk har ofte skiklubber, orienteringslag og friidrett, og de aller fleste har en fotballklubb. I de større byene finner man ofte en god blanding av det meste av idrett, og det er gjerne her storsatsningen pågår, og dermed er det her man også finner topplagene i mange av de større idrettsgrenene, så som ishockey, håndball og fotball.